Három - négy: SZESZI !!!

Egy álom valóra vált...

 

2018. január 31.

Kosárlabdacsapatunk, a Gyulai SZC Szigeti Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (SZESZI) a Diákolimpián a Békés megyei elődöntőben elért 1. helyezés után a döntőben aranyérmet szerzett és ezzel bejutott „B” kategóriában az országos döntőbe.

Röviden ennyi is lehetne a hír.

 

Hogyan jutottunk el idáig?

 

A sikert nem adják könnyen

 

           Négy éve kezdődött. Szeptember elején néhány kisdiák botladozva próbálta az oly magasan lévő kosárba dobni a labdát. Aztán decemberben már 12-16 tanuló heti két edzésen gyakorolt. Az első diákolimpiai elődöntőn mindenkitől kikaptunk. (Szarvas, Gyoma). Békéscsabára el sem jutottunk.

 

„Ha valami nem sikerül, az nem sikertelenség: ott kezdődik a munka.” (Halász Péter)

 

           Komolyan vettük. Még nyáron is edzettünk. Aztán jött a nagy csapás. Iskolánk szétválása után a „Nagy Csapat” két kis csapat lett. -Nem adtuk fel. Mi hármat csináltunk belőle.

 

És kezdtek jönni a sikerek...

 

           A diákok számára a legnagyobb sportesemény a Diákolimpia. „B” kategóriában először a PAG, majd következő évben a SZESZI megnyerte a megyei elődöntőt és mindkét esetben ezüstérmes lett a megyei döntőben.
Négy játékosunk elvégezte a kosárlabda játékvezetői tanfolyamot és sikeresen vizsgázott. Saját weblapunkon rendszeresen tájékoztattuk az érdeklődőket csapatunk eredményeiről. (pagszeszikosar.hu).

Lett egy garnitúra mezünk, két labdánk (a régi kosarasok adományából), majd 10 labdánk és mezünk iskolánk jóvoltából.

 

Szépen csillog az ezüst, de...

 

           Mindig arról álmodoztunk, hogy az országos döntőbe kerüljünk innen Szeghalomról. Kategóriánkban a legjobbak szerettünk volna lenni Békés megyében.
És ezen a napon,
2018. január 31-én ez valóra vált.

 

Születésnap

 

           A Gyulai SZC Szigeti Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája csapatának csapatkapitánya ezen a napon ünnepelte születésnapját. Reméljük ez a nap, a szeghalmi kosárlabda újjászületésének a napja lesz. Egy biztos, a Diákolimpia történetében ezen a napon a szeghalmi kosaras fiúk történelmet írtak. Ők szó szerint is felnőttek a feladathoz. Először jutottunk el Szeghalomról Diákolimpián országos döntőbe kosárlabda sportágban. A döntőt március 1-4-én Pécsen rendezik meg.

 

           Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik a négy év során elősegítették a felkészülésünket a versenyekre, mérkőzésekre. Segítettek az utazások szervezésében, a felszerelésünk előteremtésében, a plakátok, szórólapok elkészítésében, a weblap üzemeltetésében, fotók, filmek, elkészítésében, újságcikkek megírásában, a versenyek lebonyolításában, az edzéslehetőségek megteremtésében.

           Köszönjük a lelkes közönségnek, diáktársainknak, tanárainknak a buzdítást, a sportszerű szurkolást amivel csapatunkat a győzelmekhez segítették.

Hajrá Szeghalom, hajrá SZESZI!

 

Csapatunk:

Porkoláb László, Popovics Tamás, Bottyán Tamás, Szabó András, Tóth Róbert, Czocher Martin,
Molnár Tamás; Barta László; Baranyai Gergő; Lisztes Zsolt, Bodnár István Rudolf.

 **********************